Prajitura cu bulgaras

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 660 grame      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 11 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingredientele pentru blat: 6 oua, 8 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf de copt. Se bat albusurile spuma cu zaharul, faina, praful de copt, galbenusurile si cacaoa. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

2. Ingredientele pentru bulgarasi: 7 albusuri, 200 g nuca cocos, 250 g zahar, o lingura faina. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga faina si cocosul. Se formeaza cu o lingura umeda bulgarasi pe care ii asezam peste blat la distante egale si se baga la cuptor 30 de minute.

3. Crema: 7 galbenusuri, 250 g zahar, 4 linguri faina, 400 ml lapte, un pachet de margarina Unirea, 100 g ciocolata. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si laptele si se fierbe compozitia pana se ingroasa. Apoi se da la racit si se adauga margarina frecata spuma. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, se adauga crema si se rade ciocolata. Se da la rece pentru 3-4 ore si apoi se taie.


Retete similare