Prajitura cu cacao

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca ouale, mierea, cacaoa, 250g din zaharul tos si 100g de margarina se topeste pe baie de aburi, se adauga faina si bicarbonatul stins cu o lingura de otet.

2. Se framanta un aluat potrivit de tare din care se coc foi pe fundul unei tavi.Grema se face din 250g de zahar , 250g demargarina, 500 ml lapte, zahar vanilat, 4-5 liguri de faina.

3. Margarina se freca bine cu zaharul, laptele se amesteca cu faina si se pune pe foc sa fiarba amestecand continuu pana se face ca o mamaliga, cand se raceste se amesteca cu margarina si se ung foile,se da la rece.


Retete similare