Prajitura cu cacao

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 50 grame      unt
  • 50 grame      cacao
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 800 ml      lapte
  • 100 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana cresc in volum. Se adauga faina cernuta cu ccaua, se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc mic aproximativ40 de minute.

2. Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina si se subtiaza cu jumatate din cantitatea de lapte rece dupa care se toarna peste restul laptelui fierbinte amestecand sa nu se faca cocoloase. Se lasa la fiert la foc mic amestecand continuu pana cand se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca cu margarina si albusurile batute spuma tare.

3. Se taie blatul in trei straturi egale, se pune crema si se lasa la rece pentru doua ore. Se taie patrate care se servesc. Pofta buna!


Retete similare