Prajitura cu capsuni

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru crema: 6 galbenusuri, 4 linguri faina, 1/2 lapte, 250g margarina Unirea, 250g zahar, 1 plic zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 kg capsuni. Pentru spuma: 6 albusuri, 250g zahar. Pentru glazura: 8 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apa clocotita.

2. Pentru blat: bati spuma albusurile cu zaharul, adaugi treptat faina, galbenusurile si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava (31cm/23cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 30 de minute. Pentru crema: Freci galbenusurile cu faina, adaugi laptele si fierbi compozitia pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu margarina frecata spuma cu zaharul si vanilia.

3. Se spala capsunile si se taie jumatati. Se intinde peste blat jumatate din crema, se aseaza capsunile si cealalta jumatate din crema. Pe aburi se bat albusurile cu zaharul pana devin lucioase si se intinde spuma peste prajitura. Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu cacao, ulei si apa clocotita si se intinde peste spuma. Se decoreaza cu felioare de capsuni.


Retete similare