Prajitura cu ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 90 grame      zahar pudra
  • Portocale      fructe
  • 75 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 6 buc      oua
  • 100 grame      zahar vanilat
  • 1 pachet      praf de copt

Mod de preparare

1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare. Se amesteca faina, migdalele, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.

2. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit. Se taie pe 4 niveluri. Se incalzeste gemul, se adauga zaharul si coniacul.

3. Se incalzeste gemul, se adauga zaharul si coniacul. Blaturile se ung cu compozitia de gem si se suprapun. Se taie in bucati mici de 4-5 cm. Se taie o portocala in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura. Se decoreaza cu portocale.


Retete similare