Prajitura cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Ouale se separa. Intr-un vas se bat spuma tare, cu un praf de sare cele 7 albusuri. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga laptele si margarina topita si se omogenizeaza bine. Intr-un castron se cerne faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine. Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija de la margine spre interior. Trebuie sa se omogenizeze foarte bine, dar sa nu se lase spuma. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu. Se lasa la racit, in cuptor, cu usa intre-deschisa. Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

2. Crema: Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie. Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Peste margarina se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine. Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida, fara sa ne oprim din mixat.

3. Asamblare: Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat(cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema, apoi foaia din mijloc ,restul de crema si ultima foaie. Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore. Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii pe latime. Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si margarina pana se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini. Se decoreaza cu zmeura/capsuni, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.


Retete similare