Prajitura cu ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 40 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      ulei
  • 50 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 3 cana      faina
  • 375 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prepararea blatului: albusurile se bat bezea tare cu 300 gr.zahar (adaugat treptat si putina sare), se adauga putin cate putin din sucul de fanta peste bezea. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat si uleiul(amestecand in aceeasi directie) pana la incorporarea totala a acestuia, apoi se adauga peste albusuri(cu lingura de lemn de jos in sus). Se pune in compozitie amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina (tot treptat). Se coace in cuptorul incalzit la 150 grade timp de 40 -45 minute (depinde si de aragaz).

2. Cat se coace blatul se face urmatoarea crema: 200 gr.zahar se amesteca cu cacao, margarina Unirea facuta cubulete mici ,pe baie de aburi pana se ingroasa considerabil. Se adauga ciocolata si se mai tine pe foc maxim 5 minute. Dupa coacere, blatul se taie patrate (ca in imagine) si se pune toata crema de ciocolata uniform.

3. Se orneaza cu multa nuca de cocos si gata!!!!!!


Retete similare