Prajitura cu ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 300 grame      gem
  • 150 grame      nuca
  • 200 ml      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 150 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500/ 2 cani grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 500/ eu pun 2 cani grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu cele 2 cani de zahar se pune uleiul si bat cu mixerul impreuna apoi se adauga faina pe rand apoi praful de copt se bat in continuare si se pune intr-o tava unsa cu ulei si cu hartie de copt se baga la cutor timp de 20-30 min la foc normal .

2. Se scoate blatul se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 parti numai ca partea de jos de lasa mai groasa.cealalta parte se pune intr-un castron si se faramiteaza cealalta parte cea groasa se pune inapoi in tava in care a fost coapta numai ca se ia hartia de copt apoi se insiropeaza Sirop:apa zahar si rom (aici este de preferat orice aroma)insiropati cat va place de mult prajiturele zemoase apoi partea de sus faramitat se amesteca cu pachetul de margarina Unirea Original numai ca margarina se topeste un pic si se pune peste blatu sfaramitat apoi se adauga si 3-4 linguri de zahar si putin rom si nuca apoi se omogenizeaza pana devine o pasta mai consitenta.apoi pe partea de blat din tava se pune gem pe toata suprafata si se intinde cu o lingura apoi se pune acea crema obtinuta si se aseaza uniform asezando tot cu o lingura api se pune pe mana sau pe lingura putin ulei si se aseza uniform.

3. Apoi dupa ce sa asezat uniform se pune la topit ciocolata de mesaj de preferat de cacao cu putin ulei pe baie-marin si apoi se toarna ciocolata topita uniform pe toata suprafata si se intinde tot cu o lingurita sa acopere tot. Apoi trebuie bagata la frigider si se serveste rece.


Retete similare