Prajitura cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 5 oua, 2 albusuri, 120ml lapte, 50g margarina unirea original, 150g zahar, 150g faina, 30g cacao neaga, 10g praf de copt, vanilie. Crema: 50g zahar pudra , 250g margarina Unirea, 150g ciocolata neaga, 100g ciocolata cu lapte, 150g crema de alune(finetti/nutella), 100ml frisca. Glazura: 120g ciocolata neaga, 50g margarina unirea original, 50ml frisca lichida/lapte. Decor: zmeura/capsuni, ciocolata alba, bombonele ciocolata Blat: Incingeti cuptorul la 180gade C. Separati ouale.Intr-un vas bateti spuma tare,cu un praf de sare, cele 7 albusuri. Se lasa deoparte. Frecati galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugati laptele si margarina topita si le omogenizati bine.Intr-un castron cerneti faina,cacaua si praful de copt si amestecati bine. Amestecul uscat il puneti peste cel umed si omogenizati. Compozitia rezultata turnati-o peste albusuri si amestecati cu gija,de la margine spre interior. Trebuie sa o omogenizati foarte bine, dar sa nu se lase spuma. Tapetati o tava dreptunghiulara(30x22) cu hartie de copt si turnati compozitia. Introduceti tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu. Apoi o lasati la racit, in cuptor, cu usa intre-deschisa. Scoateti blatul din tava si taiati-l in 3 pe orizontala.

2. Crema: Ciocolata o rupeti bucati si o topiti la bain-marie. Margarina moale o mixati cu zaharul pudra pana devine cremos. Peste margarina turnati crema de alune si ciocolata topita si omogenizati foarte bine. Dupa omogenizare turnati in fir subtire frisca lichida, fara sa va opriti din mixat. Asamblare: Pe un platou dreptunghiular aseazati prima foaie de blat(cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema, apoi foaia din mijloc, restul de crema si ultima foaie. Prajitura o lasati la frigider cel putin 3 ore. Dupa racire o taiati pe lungime, in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii pe latime. Glazura: Ciocolata rupta bucati o puneti la bain-marie impreuna cu frisca lichida si margarina pana se topeste.

3. O lasati sa se racoreasca. Peste fiecare felie turnati glazura lichida si o lasati sa se prelinga pe margini. Decorati cu zmeura/capsuni, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.


Retete similare