Prajitura cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 280 grame      ciocolata
  • 3      oua
  • 40 grame      faina
  • 180 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat cu telul galbenusurile impreuna cu 200 gr. zahar pudra, se adauga faina si cateva picaturi de apa, amestecand energic. Se opresc 2 tablete de ciocolata pentru glazura, iar restul se pune la topit cu foarte putina apa, intr-o cratita.

2. Dupa ce s-a racit putin se adauga margarina si se amesteca. Se toarna acest sos peste crema de oua, amestecand cu grija si adaugand incetul albusurile batute spuma. Intr-o forma de tort, unsa cu margarina se pune o hartie alba pentru copt, unsa tot cu margarina si se toarna compozitie. Se lasa in cuptor, la foc iute, aproape o jumatate de ora

3. Glazura: Se lasa sa se topeasca intr-o craticioara pe aragaz la foc mic tabletele de ciocolata. Cand s-a racit putin, se adauga 3 linguri de zahar si 40 gr de margarina Unirea, amestecand bine.


Retete similare