Prajitura cu ciocolata si cafea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Cafea fin macinata 6 linguri, 6 linguri apa rece. Separati ouale in 2 vase. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana se fac spuma, adaugati cafeaua si cate o lingura de apa, amestecandu-le continuu. Bateti bine albusurile cu un praf de sare si incorporati-le in galbenusuri, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt si 25g.cacao. Amestecati usor, de sus in jos, prin rasturnare ca sa nu cada aluatul. Puneti la copt la foc mediu, pentru 35 de minute, fara a se deschide usa cuptorului in primele 10 minute. Apoi il scoateti si sil lasati la racit.

2. Taiati blatul in doua parti egale. Insiropati cu 100ml lapte rece amestecat cu rom. Pregatiti crema: Frecati margarina moale cu ziocolata (Finetti sau Nutela) pana devine spumoasa. Adaugati 15ml rom si restul de cacao. Intindeti crema intre blaturi.

3. Bateti frisca bine si decorati prajitura. Presarati cacao. E o prajitura foarte aromata, combinatia de rom cu cafea e savuroasa.


Retete similare