Prajitura cu ciocolata si dulceata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 30 linguri      gem
  • 100 grame      ciocolata
  • 70 grame      cacao
  • 120 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Topeste ciocolata in bain-marie si adauga margarina unirea

2. Separat, bate bine cele doua oua cu zaharul si adauga-le, amestecand continuu, peste prima compozitie, cea de ciocolata cu unt, dupa ce aceasta s-a racorit putin. Adauga, la final, faina, amestecand usor, dar pana la omogenizarea completa. Aluatul se lasa la frigider cel putin doua ore.

3. Imparte aluatul in patru si asaza, pe rand, cu mana (ca sa fie mai usor, uda mana cu apa), fiecare bucata intr-o tava de chec, alternand, intre straturi, cate o lingurita - doua cu dulceata. Se coace maxim 15 minute, in cuptorul incalzit, la 180 de grade (foc mediu).


Retete similare