Prajitura cu ciocolata si mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 40 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 270 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina Unirea trebuie tinuta la temperatura camerei dupa ce a fost scoasa din frigider.Se bate margarina cu mixerul pana devine spumoasa, se adauga zaharul si se amesteca in continuare, apoi vanilia. Dupa incorporare, incepem sa punem cele 4 oua astfel: punem ouale unul cate unul si dupa fiecare ou amestecam cu mixerul cate un minut. Se lasa de o parte sa se odihneasca cele de mai sus si incepem operatiunea urmatoare.

2. Intr-un castron amestecam faina, praful de copt, scortisoara si cacaoa cernuta.Dupa amestecarea acestor produse, incepem sa incorporam in prima compozitie- treptat si dupa totala incorporare- la final adaugam merele rase(nu e nevoie sa le calim)

3. Tapetam cu hartia de copt tava in care dorim sa facem prajitura si rasturnam compozitia in tava, nivelam cu un cutit lat si daca dorim se poate pune pe toata suprafata prajiturii o glazura formata din 200grame ciocolata topita in care incorporam o lingura de ulei sau intr-o alta varianta, in loc de o lingura de ulei se pot pune 100gr. smantana dulce. Dupa ce scoatem tava din cuptor (dupa 30-35minute), lasam prajitura sa se raceasca si apoi taiem in forma dorita.


Retete similare