Prajitura cu ciocolata si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 75 grame      cacao
  • 150 grame      ciocolata
  • 30 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original
  • 100 grame      nuca
  • 5 buc      oua
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. Separati albusurile de galbenusuri si le mixati puternic cu 100g de zahar, ca pentru bezea. Apoi adaugati peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, 2 linguri cacao (25g) si nuca macinata. Impartiti compozitia in 2 parti egale si coaceti 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.Galbenusurile trebuie sa le frecati cu restul de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul.

2. Adaugati cacaco, omogenizati si puneti la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingoase adaugati 50g ciocolata amaruie si jumatate de pachet de margarina Unirea (125g) Amestecand continuu fierbeti pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasati la racit.

3. Puneti crema intre foi si dati la rece pana este gata glazura ce-o preparati din 100g ciocolata amaruie, 25g margarina Unirea si 50ml frisca lichida. Aduceti la punctul de fierbere intr-un vas, la foc mic. Dati deoparte, omogenizati si lasati la racit. Turnati glazura peste prajitura, apoi o portionati si ornati cu frisca. Dupa racire se poate spuma crema, va fi mult mai fina.


Retete similare