Prajitura cu cirese

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 200 grame      gem
  • 100 ml      ulei
  • 250 grame      unt
  • 3 lingurite      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 250 grame      faina
  • 100 ml      lapte
  • 2 buc      oua

Mod de preparare

1. Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml apa, lasandu-se sa se topeasca. Intr-un castron se freaca ouale cu restul de zahar si se toarna uleiul cate putin sa se incorporeze bine. Se amesteca aceasta compozitie cu laptele, caramelul racit si la sfarsit cu faina in care s-a incorporat praful de copt.

2. Se toarna amestecul intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor 30-4o min(se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua. Pentru crema se freaca spuma untul, care a stat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Laptele condensat si coniacul se adauga cate putin ca sa nu se taie crema. Pe prima foaie de blat se intinde crema de unt iar peste ea un strat de gem de cirese(caise,etc).

3. Se aseaza a doua foaie si deasupra se imbraca in crema, se orneaza si se tine la rece cateva ore. Aroma de caramel a blatului se imbina perfect cu crema de unt care, desi e destul de dulce, este atenuata de prezenta gemului acrisor.


Retete similare