Prajitura cu cocos

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 360 ml      ulei
  • 45 grame      cacao
  • 1 lingurita pachet      praf de copt
  • 765 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 450 grame      faina
  • 1 cub grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, acestea din urma amestecandu-se, pe rand si treptat, cu zaharul si apoi cu uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, dupa care se adauga treptat faina, in care s-a amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec (nici groasa, nici subtire) care se toarna intr-o tava de prajituri unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune tava in cuptorul incalzit la 180° C si se lasa sa se coaca timp de 30 de min., pana prinde o culoare aurie la suprafata (se poate proba din cand in cand cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe aceasta, prajitura este gata). Se opreste cuptorul, iar tava se lasa inauntru.

2. Sirop: Intr-un ibric, zaharul imbibat in apa se pune pe aragaz, cand s-a topit zaharul, se adauga cacao si se da intr-un clocot. Se ia de pe foc si se adauga margarina Unirea si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se adauga si romul.

3. Blatul se taie in patratele sau romburi care vor fi, pe rand, scufundate in sirop si apoi date prin nuca de cocos. Se aseaza pe un platou si se servesc. Pofta buna!


Retete similare