Prajitura cu crema alba si finetti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      ciocolata
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 600 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 150 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 2 blaturi din: 1 blat: 6 albusuri,8 linguri de zahar(135g), o lingurita otet, 2 linguri faina(40g). Repetati compozitia pentru al doilea blat. Coaceti 2 foi pe fundul tavii, pe hartie de copt.

2. Crema: 12galbenusuri,12 linguri zahar, 3 linguri faina, 1/2 l lapte, 3 zahar vanilinat. Faceti o ciulama, iar cand e calduta puneti un pachet de margarina Unirea.

3. Puneti 3/4 crema amestecata cu 250ml frisca batuta intre foi,iar 1/4 din crema amestecata cu 2 linguri pline finetti o puneti deasupra, radeti ciocolata.


Retete similare