Prajitura cu crema de afine

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 15 grame      amidon
  • Lamai      fructe
  • 4 linguri ml      ulei
  • 150 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 8 buc      oua

Mod de preparare

1. Am folosit o tava rotunda cu diametrul de 22 cm. 8 oua, 8 lg. de zahar, 8 lg cu varf de faina, 4 linguri de ulei, 1 plic praf de copt Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar si se adauga uleiul, amestecandu-se in continuare. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste compozitia de galbenusuri, apoi se amesteca pana se incorporeaza faina. Albusurile se bat spuma,se adauga cele 3 linguri de zahar ramase si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare.

2. 1 borcan (sau conserva) 340 gr afine(greutatea borcanului), 500 ml frisca vegetala, 15 gr amidon, 1 lingura zeama de lamaie. Afinele se scot din compot si se pastreaza sucul. La acest suc se adauga 15 gr amidon, 2 lg de zahar, zeama de lamaie si se fierbe compozitia pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga afinele si se amesteca incet, pana se incorporeaza in compozitie. Se lasa sa se raceasca complet. Frisca se bate spuma tare. In compozitia de frisca se adauga compozitia de afine si se amesteca usor, pana se obtine o crema spumoasa. Peste blatul de cacao se pune crema si se niveleaza. Se introduce la frigider 15-20 min.

3. Pentru glazura am folosit:150 gr ciocolata amaruie, 200 ml frisca lichida si 150 gr margarina Unirea. Se topesc impreuna la microunde (2-3 min.) Se toarna peste crema si se niveleaza.


Retete similare