Prajitura cu crema de alune si ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 20 ml      ulei
  • 200 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 530 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune pe foc margarina Unirea Original, mierea , 30 ml lapte si zaharul tos si se amesteca pana se rumeneste putin. Se lasa la racit putin, se adauga oul, coaja de lamiae si faina amestecata cu un varf de cutit de bicarbonat de sodium si se framanta un aluat potrivit de tare. Se intend 4 foi pe dosul tavii unse cu ulei si se cod la foc mic 10 minute fiecare.

2. Se prajesc alunele in cuptor si apoi se macina fin. Se fierbe 500 ml lapte cu o budinca de vanilie si se lasa la racit. Intre timp se freaca margarina Unirea pentru crème cu zaharul pudra si esenta de vanilie(sau dupa preferinte) se adauga alunele si se incorporeaza treptat budinca racita complet.

3. Se umplu foile, se aseaza o greutate peste ele pana a doua zi cand se orneaza cu ciocolata alba topita pe baie de abur cu 2 linguri de ulei.


Retete similare