Prajitura cu crema de biscuiti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 400 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 10 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: 5 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, 5 linguri ulei, coaja de lamaie, vanilie Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma tare ca pentru bezea. Se pun pe rand galbenusurile, apoi uleiul, aromele si se mai bate putin pana se omogenizeaza totul. Se adauga faina, se amesteca cu o lingura de lemn, fara a mai bate cu telul. Compozitia obtinuta se rastoarna intr-o tava tapetata cu faina dupa ce a fost unsa cu margarina Unirea si se pune in cuptor.

2. Crema: 200 g nuci, 200 g biscuiti populari, 1 cana lapte, 4-5 linguri zahar, 1 pachet margarina Unirea, 1 esenta rom Nucile si biscuitii se dau prin masina de tocat, se amesteca cu laptele cald in care am dizolvat zaharul si esenta de rom, se amesteca cu margarina Unirea din care oprim cam 25 g pentru glazura si omogenizam totul ca sa devina o crema. Blatul il lasam sa se raceasca si peste el punem un strat subtire de gem, de preferat de caise. Peste acesta se pune crema si se netezeste. Dupa ce totul s-a racit, adaugam glazura.

3. Glazura: 100 g zahar se amesteca cu 2-3 linguri cacao, se umezeste cu 2-3 linguri lapte sau apa, se pun sa fiarba pana se obtine o compozitie care curge ca o miere ingrosata. Se da jos de pe foc si se adauga margarina oprita (25g). Se amesteca pana se topeste, se poate adauga si esenta de rom si se unge prajitura. Aceasta operatiune se face cat mai repede pentru a nu se intari glazura inainte de a o intinde.


Retete similare