Prajitura cu crema de biscuiti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 50 ml      ulei
  • 500 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 260 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pregatesti blatul asa: Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile trebuie batute spuma. Peste albusuri se pun galbenusurile, zaharul, faina si se coc intr-o tava inalta.

2. Crema se prepara in felul urmator: Se arde zaharul si se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se topeste, dupa care se pune nuca, biscuitii si nuca de cocos (sa iasa o "coca" mai vartoasa). Se pune pe foc margarina Unirea pentru creme , dupa care se pune in tava peste blatul copt si se intinde uniform.

3. Deasupra punem glazura. ingrediente: 2 linguri apa, 5-6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 40g margarina Unirea, 2-3 bobite sare de lamaie. Pregatesti asa: Pui la fiert ingredientele pana se leaga bine si torni repede peste blat pana nu se intareste. Adaugi nuca de cocos deasupra.


Retete similare