Prajitura cu crema de cacao

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 55 min

Ingrediente

  • 160 grame      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 7 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 8 oua, 250 g zahar, 80 g cacao, 6 linguri faina, 1 varf de cutit bicarbonat. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacaua, apoi albusurile batute spuma, faina si bicarbonatul. Se coace timp de 35 de minute la foc moale in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua si se umple cu crema.

2. Crema: 80 g cacao, 100 ml lapte, 1 lingura faina, 5 galbenusuri, 250 g zahar, 250 g margarina. Galbenusurile se freaca cu zahar si se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente.

3. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Apoi se adauga margarina frecata spuma.


Retete similare