Prajitura cu crema de cafea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 450 grame      zahar pudra
  • 120 grame      nuca
  • 2 ceasca      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 70 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 4 albusuri se bat spuma, se adauga pe rand 1 lingura de apa rece, 70 grame zahar tos, 2 galbenusuri, 70 grame nuca macinata, 1 lingura faina si 1 praf de copt. Se coace in tava unsa si tapetata la foc incet 35-40 minute.

2. Crema: 250 grame margarina Unirea pentru creme se freaca cu 200 grame zahar pudra; se adauga 3 linguri cafea concentrata, 50 grame nuca prajita si taiata sau macinata si 2 galbenusuri. Crema obtinuta se intinde peste blat si se lasa putin la frigider(10-15 minute)

3. Glazura: 250 grame de zahar pudra se amesteca cu 3 linguri cacao si 2 linguri ulei; se adauga 2 linguri apa clocotita, se amesteca si se intinde repede peste crema. Pofta buna!


Retete similare