Prajitura cu crema de caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • 10 ml      ulei
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 1100 ml      lapte
  • 650 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 1 pachet de margarina, 150 g zahar, 2 oua, 5 linguri de lapte, 1 lingurita praf copt, 500 g faina. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu faina, se adauga zaharul, ouale si laptele in care s-a dizolvat bicarbonatul. Se face un aluat care se imparte in patru(daca este prea vartos adaugati 1-2 linguri de smantana). Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii cca 10 minute la 200ÂșC fiecare. Se lasa sa se raceasca si incepem sa preparam crema.

2. Crema: 300 g zahar, 1/2 pachet de margarina, 4 linguri faina, 1/2 l lapte. Zaharul se caramelizeaza pana devine maroniu( nu ars) intr-o craticioara. Nu mestecati cu lingura ci invartind craticioara. Cand este zaharul caramelizat se pune faina si untul si se lasa pe foc mestecand continuu pana ce se topeste margarina, pe urma se adauga lapte putin cate putin mestecand mereu pana devine o crema de consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se racoreasca si se umplu foile.

3. Pe deasupra se pune glazura( de ciocolata sau caramel ) sau zahar pudra.


Retete similare