Prajitura cu crema de castane

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 110 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 30 grame      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 6linguri grame      gris
  • 1500 ml      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte pe alta. Se scot apoi si, cit sint fierbinti, se pun intr-un prosop si se freaca sa se dea jos pielita subtire ramasa. Se pun la fiert in lapte, cit sa le acopere, timp de vreo 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in lapte, dupa care se scot si se dau prin masina de tocat cu gauri mici.

2. Margarina, zaharul si zaharul vanilat se freaca spuma cu mixerul. Ness-ul si romul (1 cm intr-un pahar) se amesteca. Se amesteca toate cu mixerul pina se face spuma.

3. Dupa ce blatul s-a racit, l-am taiat in doua pe latime si am pus crema la mijloc apoi l-am ornat cu frisca.


Retete similare