Prajitura cu crema de ciocolata alba

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 6 linguri      zahar pudra
  • 300 ml      Frisca
  • 25 ml      ulei
  • 400 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 14 linguri      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un blat din 8 oua la care se adauga putina sare, praful de copt, 8 linguri zahar si 8 linguri faina. Se amesteca usor si se da la copt. Dupa ce s-a copt si racit se taie in doua parti si se insiropeaza.

2. Siropul: 6 linguri de zahar se fierb pe foc impreuna cu apa. Dupa ce a fiert se adauga 2 plicuri zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca si se insiropeaza prima parte de blat dupa care se pune crema.

3. Crema: Frisca lichida se pune intr-o cratita impreuna cu ciocolata alba(de calitate buna, nu menaj) si se da la foc pana se topeste ciocolata amestecand in ea.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit se adauga restul de zahar vanilat si se mixeaza pana se spumeaza. Cu aceasta crema se umple prajitura, se pune cealalta parte de blat, se insiropeaza cu restul de sirop iar deasupra se pune glazura. Glazura: 6 linguri zahar pudra se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu 50 g margarina Unirea si 2 linguri cacao. Se amesteca putin dupa care se stinge cu 2 linguri apa clocotita. Se amesteca pana se ingroase. se ia de pe foc si se aseaza peste prajitura.


Retete similare