Prajitura cu crema de ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 3 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 40 grame      cacao
  • 300 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 800 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se bat amesteca bine 3 oua cu 6 linguri zahar tos, apoi se adauga 9 linguri margarina Unirea lichida si un varf de praf de amoniac stins. Se adauga faina cat cuprinde pentru a rezulta 3 foi ce se coc pe fundul tavii.

2. Crema: 800 ml lapte, 1 pachet margarina Unirea, 2 oua, 1 cana si un pic de zahar tos, 5 linguri faina, cacao dupa culoare, esenta de rom. Se freaca ouala cu zaharul si se adauga laptele rece, apoi faina. Se pune pe foc pana capata consistenat unei creme. Se da de pe foc si se lasa 5 min, apoi se incorporeaza margarina, romul cu cacaoa.

3. Se pune crema intre cele 3 foi pufoase si se lasa pana a doua zi cand se pudreaza cu zahar vanilinat si se taie. Pofta buna!


Retete similare