Prajitura cu crema de dovleac copt

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 130 grame      zahar tos
  • 450 grame      faina
  • 300 ml      lapte
  • 3 buc      oua

Mod de preparare

1. Foi: Amestecam ingredientele (faina,1 ou, margarina lichida, 2 linguri de zahar si 100 ml de lapte) pentru foi pana obtinem un aluat omogen. Aluatul astfel framantat se lasa sa se odihneasca 40 min. Se imparte in doua parti insa nu la fel de mari. O parte va fi mai mare decat a doua. Din cea mai mare parte se intinde o foaie care se aseaza apoi cu grija in tava de copt si se ridica in sus pe pereti aprox 2-3 cm. A doua foaie se intinde exact cat tava.

2. Crema: Dovleacul curatat de samburi se pune la copt pentru o ora.Dupa ce s-a copt si s-a racorit se curata de pe coaja si se pune in blender impreuna cu laptele(200 ml). Se face un piure foarte fin in care apoi se adauga smantana, ouale(2 buc) pe rand, zaharul, scortisoara si praful de budinca. Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava peste foia intinsa. Se da la cuptor 30 min la foc mic pana cand crema se mai incheaga deasupra.

3. Deci dupa 30 min se scoate tava din cuptor si cu grija se aseaza ce-a de-a doua foaie si se da din nou la cuptor 20 min. Scoatem tava de la cuptor si lasam sa se raceasca prajitura si abia apoi o vom scoate din tava prin rasturnare de doua ori pentru a avea tot foaia de deasupra de la copt in partea de sus a prajiturii.Se va pudra cu zahar pudra si scortisoara.Se portioneaza cum dorim,in cuburi mai mari sau mai mici.


Retete similare