Prajitura cu crema de fineti si bomboane de lapte

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 6 albusuri le batem spuma cu 100 grame de zahar si 2 linguri nuca de cocos ,4 linguri de faina si jumatate plic praf de copt. Facem 2 foi coapte pe dosul unei tavi unse cu margarina Unirea si tapetata cu faina, in cuptor incalzit in prealabil la 180 grade. Pentru foile de cacao avem nevoie de 4 oua cu 100 grame zahar,1 lingura de cacao, 4 linguri faina si jumatate plic praf de copt. Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, faina, cacao si praf de copt, ca pentru blat de tort si facem 2 foi coapte.

2. 200 grame bomboane de lapte sau orice alt fel ,dar obligatoriu cu crema in interior si 150 ml.lapte, se pun la foc mic pana se topesc bomboanele si devin ca un sirop mai gros. Se da crema la rece. Din cele 6 galbenusuri ramase de la foile de cocos facem pe bain marie o crema cu 6 linguri zahar, 2 linguri lapte si le fierbem asa pe aburi pana crema devine lucioasa, fina si isi schimba consistenta ingrosanduse, sa fie ca si mierea de groasa. La el se da la rece. Intr-un bol amestecam un borcan mic de gem de caise sau dupa preferinta orice gem acrisor, cu 200 grame fineti, sa fie ca o crema, lasam si crema de fineti deoparte iar intre timp batem spuma margarina. Cremele care deja s-au racit le amestecam intre ele si astfel treptat in margarina spuma, pana obtinem o crema pufoasa.

3. Umplem foile astfel: pe foaia de cacao intindem crema de bomboane, iar pe foaia de cocos punem crema de fineti cu gem si astfel le punem una peste alta cu cremele in interior, urmam acelasi procedeu pana umplem toate cele 4 foi, avand grija sa punem crema la fel ca sa obtinem efectul unui mozaic, astfel crema alba pe foaie neagra si crema neagra pe foaie alba. Deasupra intindem un strat subtire din crema care ne-a mai ramas sau putin fineti daca nu a mai ramas crema si presaram un strat de praf de capucino. Se tine la rece cateva ore dupa care se poate servi.


Retete similare