Prajitura cu crema de iaurt

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 450 grame      iaurt
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 20 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Se separa ouale, se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul, galbenusurile, faina cu praful de copt si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara si se baga la cuptor.

2. Crema: Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra, zeama de la o portocala frisca lichida batuta in prealabil si un plic de gelatina; toate amestecate se dau la rece 15 minute.

3. Blatul dupa ce s-a copt se taie in doua si se insiropeaza (500ml apa, coaja de la portocala si 3linguri de zahar) dupa care intre cele doua foi se pune o crema facuta din margarina Unirea pentru creme amestecata cu zahar pudra, cacao si esenta de rom.


Retete similare