Prajitura cu crema de lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 8 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: se freaca galbenusurile cu zaharul , se pun cate 2 linguri de apa rece , apoi 2 de ulei, alternativ (nu se pune apa pana nu se incorporeaza uleiul) apoi se adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma si mirodenii. Se tapeteaza tava si se da la copt 30-40 min

2. Crema: se pune laptele la foc cu zaharul, se adauga si faina (cand laptele este inca rece ca sa nu se faca cocoloase) si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se aduga margarina si mirodenii.

3. Se taie foaia in 2 se pune crema la mijloc si deasupra si se da la rece. Pofta buna!


Retete similare