Prajitura cu crema de lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 50 grame      ciocolata
  • 9 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      nuca
  • 11 buc      oua
  • 27 linguri      zahar tos

Mod de preparare

1. Prajitura este formata din 2 blaturi si crema Blat 1:separati 5 oua si bateti bine albusele cu 7 linguri zahar ,apoi puneti galbenusele si 7 linguri faina.Compozitia o puneti la copt in tava normala de prajituri tapetata cu hartie de copt. Blat 2:separam 5 oua si bateti albusele cu 10 linguri zahar.adaugati 250g nuca si 2 linguri faina .Compozitia de albuse o coaceti intr-o tava identica cu cea de la blatul 1.

2. Crema:cele 5galbenuse le amestecati cu 10 linguri zahar si puneti vasul pe baie de aburi,amestecand mereu si din cand in cand puneti zeama si coaja rasa de lamaie.Crema este atunci cand luata intre degetul mare si aratator ea va fi lipicioasa.Lasati sa se raceasca si apoi o incorporati cu gija in 250g margarina Unirea pt crema.

3. Asezati blatul 1 pe o tava ,intindeti jumatate de crema ,acoperiti cu blatul 2 apoi puneti cealalta parte de crema.Deasupra radeti ciocolata . Este o prajitura foarte buna ,gustul va fi dulce acrisor ,fin si placut .


Retete similare