Prajitura cu crema de ness

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul. Se poate adauga si o lingurita de otet, ca sa creasca si sa se intareasca albusurile. Cand spuma e lucioasa, inglobam si faina, pe care am cernut-o impreuna cu praful de copt, uleiul, coaja de lamaie/portocala. Se da la cuptor aprox.30 de minute, intr-o tava unsa si tapetata cu faina,la 180 de grade. Se lasa la racit si se taie in doua pe orizontala.

2. Crema: se freaca margarina cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile, migdalele macinate, cafeaua lichida si amesteci. Adaugi si cafeaua solubila (nessul) nedizolvat (praf).

3. Pe blatul racit se toarna crema, se niveleaza si se aseaza cel de-al doilea blat. Glazura: Fierbi margarina cu laptele, uleiul, cacaua pe foc pana cand obtii o glazura fina. O intinzi calduta peste blat si dai la rece.Se serveste dupa circa 3-4 ore de tinut la rece.


Retete similare