Prajitura cu crema de nuca si glazura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 500 grame      nuca
  • 40 grame      unt
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 600 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 300 g faina, 3 galbenusuri, 100 g zahar, 150 g margarina, 1 parf de copt Se framanta bine toate ingredientele si intinzi aluatul in tava.

2. Crema: Bati spuma 9 albusuri cu 250-300 g zahar, adaugi 6 galbenusuri pe rand si bati in continuare. Pui apoi 500 g nuca macinata, amesteci, intinzi crema peste aluat si dai la cuptor.

3. Pentru glazura: se fierb 4 linguri apa cu 200 g zahar si 3 linguri cacao, cand e gata pui 40 g unt, mai fierbi putin si o intinzi peste prajitura coapta si racita.


Retete similare