Prajitura cu crema de vanilie

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 5 linguri      zahar pudra
  • 150 grame      nuca
  • 50 grame      ciocolata
  • 4 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 650 grame      zahar tos
  • 700 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Se amesteca 250 ml suc de portocale cu 150g nuca macinata, 150 g zahar, 1 plic praf copt, 1 praf de sare, 250 g faina pana la omogenizare. Se unge tava cu 50 g margarina Unirea Experta Lichida si se toarna compozitia. Se baga la cuptor timp de 30-35 minute la temperatura de 180 grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a se vedea daca este gata. Se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit.

2. Foi: Se vor face 2 foi din urmatoarele ingrediente (pentru cele 2): 100ml margarina Unirea, 1 cana apa, 200g zahar, 1 praf copt, 1 praf de sare, 500g faina. Se caramelizeaza zaharul si se toarna cana de apa peste caramel. Acesta se amesteca dupa aceea cu restul de ingrediente. Se framanta un aluat din care se coc 2 foi pe dosul tavii. De fiecare data se unge tava cu margarina Unirea. Foaia se intinde cu sucitorul direct pe dosul tavii dupa care se baga la cuptor timp de aprox. 15 minute fiecare foaie, la temperatura de 140grade C. Se scot foile si se lasa la racit.

3. In timpul coacerii foilor si a blatului se prepara crema pe foc, conform instructiuni budinca, din 2 budinci vanilie, nectarul de caise, 150g zahar (daca nectarul este acrisor, in cazul in care este mai dulce, se pune mai putin zahar). Cat se lasa la sa se raceasca crema, se freaca 200ml margarina Unirea cu 100g zahar. Dupa racirea primei creme cu budinca, se amesteca cu a doua crema cu margarina si cu caise uscate taiate marunt. Asamblare: Se pune o foaie, peste ea 1/2 din crema, apoi blatul care este putin insiropat cu un sirop (facut din 100ml apa, 50g zahar pudra, 1 esenta de vanilie). Peste blat se adauga restul de crema, apoi a doua foaie peste care se intinde glazura. Glazura se face din 50g margarina Unirea pentru creme, 4 linguri cacao, 5 linguri zahar pudra, 4 linguri de apa si se fierbe pe foc pana se ingroasa putin. Peste glazura se poate rade 50 g ciocolata menaj. Se lasa prajitura la rece pana a doua zi pentru ca foile sa se insiropeze. Apoi se taie in formele dorite (cubulete, romburi etc) si se serveste.


Retete similare