Prajitura cu crema de zahar ars

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 600 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din: 500 g faina, 100 g untura, 10 g zahar, 1 ou, un pahar lapte si o lingurita de amoniac stins cu otet se coc 6 foi.

2. Crema: 300 g zahar se parlesc intr-o cratita. Cand s-a parlit se pun 200 ml apa, se lasa sa fiarba pana se ia dupa cratita, apoi se adauga 100 g faina si 200 ml lapte si se fierb, pana se intareste amestecand continuu.

3. Se freaca un pachet margarina cu 200 g zahar si se amesteca cu crema de zahar ars, dupa ce aceasta s-a racit. Se umplu foile, iar deasupra se presara zahar pudra.


Retete similare