Prajitura cu crema

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 7 linguri      zahar pudra
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 350 ml      lapte
  • 320 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 250 g margarina Unirea, 250 ml lapte, 400 g zahar, 2 oua, 300 g faina, un praf de sare, un praf de copt, 4 linguri de cacao cernuta. Se freaca margarina cu zaharul, se pun ouale, laptele caldut, faina amestecata cu praful de copt si apoi cacaoa. Se freaca pana ajunge la consistenta aluatului de chec. Se pune in tava smaltiuta si se da la cuptorul incins.

2. Crema : 5 galbenusuri, 100 ml lapte, 1 lingura faina (20 g), 7 linguri zahar pudra, 250 gr margarina Unirea pentru creme, 2 plicuri zahar vanilat. Se bat ouale cu zaharul, se pune laptele, faina, zaharul vanilat si se fierb la foc mic pe baie de aburi amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca dupa care se amesteca cu margarina frecata spuma in prealabil si sa da la rece.

3. Dupa ce s-a racit si blatul si crema, se pune crema peste blat si deasupra se rade ciocolata, se taie in forma de rombulete.


Retete similare