Prajitura cu crema

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 50 grame      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 750 grame      zahar tos
  • 14 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 10 oua, 2 cani faina, 2cani zahar, zahar vanilat, coaja de la o lamaie si 2-3 lingurite de ulei. Blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma pana se intaresc, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste compozitia, pe urma se pun galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina si se pune la cuptor.

2. Crema: margarina 250 g, 4 galbenusuri de ou, 250 g zahar si 50 g cacao Crema: zaharul si galbenusurile se amesteca la bain-marie pana se topeste zaharul, se adauga si margarina Unirea taiata cubulete, se lasa la fiert pana se omogenizeaza, cacao se adauga la sfarsit apoi se lasa la racit.

3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se pune crema intre foile de blat (atunci cand este putin calduta). La sfarsit se poate orna cu frisca si fructe.


Retete similare