Prajitura cu crema

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 21 linguri      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 4 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 6 oua, 6 galbenusuri, 4 linguri faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei. 6 galbenusuri se freca cu 6 linguri de zahar, se adauga 2 linguri de ulei, faina si 2 linguri de cacao, praful de copt stins se adauga la sfarsit, albusurile batute spuma. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

2. Crema 1: 1 pachet de margarina, 8 linguri de zahar, zeama de lamaie si vanilie. Se amesteca ingredientele si se adauga peste blatul racit.

3. Crema 2: 3 cani suc de portocale, 7 linguri de zahar, 2 plicuri budinca vanilie. 2 cani suc portocale se pun la fiert cu 7 linguri de zahar iar intr-o cana de suc se adauga budinca. Budinca se adauga peste cele 2 cani de suc clocotite si se amesteca pana se ingroasa, se toarna calduta peste prajitura.


Retete similare