Prajitura cu crema si gem

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 290 ml      lapte
  • 510 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 30 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: toate ingredientele, dar fara faina, se pun intr-o craticioara, se amesteca bine si se pune la foc mic, amestecandu-se continuu pana cand se topesc toate. Se ia de pe foc craticioara si se adauga faina. Se framanta bine apoi coca se imparte in 4, se intind 4 foi care se coc pe fundul tavii unsa cu ulei, la foc potrivit.

2. Crema: se pun toate intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga un pachet de margarina Unirea care a fost frecata bine cu mixerul.

3. Se aseaza prima foaie, se pune un strat subtire de gem, dupa care se pune si cea de-a doua foaie si crema din care s-a mai oprit 1-2 linguri pentru ornat. Se pune cea de-a treia foaie, gemul si ultima foaie. Deasupra se niveleaza cu crema ramasa si se pun fulgi de ciocolata.


Retete similare