Prajitura cu dovleac si mere

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 20 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 20 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca bine faina cu margarina, praful de copt , coaja de lamiae, zaharul pudra si apoi se incepe framantatul, se adauga ouale, smantana si lapte pentru un aluat potrivit de tare. Se infasoara intr-o folie si se da la rece 1 ora

2. Se curate merele si dovleacul si se dau pe razatoare cu ochiuri mari. Se calesc 10 minute la foc mic, amestecandu-se mereu. Se adauga zaharul tos, scortisoara si se lasa la racit. Cand se pune nuca macinata.Se intend doua foi, se unge o tava cu putin ulei, se aseaza prima foaie, umplutura de mere si dovleacsi se acopera cu a doua foaie, presandu-se putin. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor 40 de minute la foc potrivit

3. Dupa ce s-a racit putin se presara zahar vanilinat , se portioneaza rece. E o combinatie foarte interesanta intre dovleac, nuca si mere.


Retete similare