Prajitura cu foaie de napoliana

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      rahat
  • 200 grame      nuca
  • 10 ml      ulei
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 100 grame      margarina Unirea Original
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri.Intr-un vas albusurile se bat spuma apoi se adauga, 200 grame din zaharul tos, in ploaie si uleiul. Se formeaza o bezea care se amesteca cu nuca, rahatul taiat marunt , stafidele si faina. Compozitia se da la cuptor aprox. 20-30 minui se lasa la racit.

2. Galbenusurile se pun intr-o cratita pe foc cu margarina si restul de zahar. Se pune la foc mic si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Se pune apoi la racit,

3. Foaia de napolitana se unge cu crema formata din galbenus apoi se pune blatul copt in tava.Peste blat se aseaza inca o foaie unsa cu crema de galbenus. De preferat ca peste prajitura sa fie pus ceva greu pentru a se presa .Pofta buna!


Retete similare