Prajitura cu foaie zdrobita

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 1 linguri      cacao
  • 100 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 240 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 100 g zahar tos, 4 galbenusuri, 4 linguri lapte (40 ml), o lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie, 200 g margarina Unirea, 500 g faina. Se framanta un aluat din 100 g zahar tos, 4 galbenusuri, 4 linguri lapte (40 ml), o lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie, 200 g margarina Unirea, 500 g faina. Din acest aluat se fac trei foi care se coc.

2. Crema: una din cele 3 foi coapte se zdrobeste, 100 g margarina Unirea pentru creme, 100 g zahar pudra, 4-5 linguri gem acrisor, 1 lingura cacao, 1 cana lapte (200 ml), arome. Una din cele 3 foi coapte se zdrobeste si se pune in urmatoarea compozitie: 100 g margarina Unirea pentru creme freacata cu 100 g zahar pudra, 4-5 linguri gem acrisor, 1 lingura cacao, 1 cana lapte. Se amesteca bine si se pun, dupa gust, arome.

3. Crema obtinuta se intinde intre cele doua foi. Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu 200 g zahar pudra (se procedeaza ca la bezele), dupa care se intinde deasupra prajiturii. Peste stratul de bezea se rade ciocolata.


Retete similare