Prajitura cu foi bezea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 grame      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 600 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 2 linguri      lapte
  • 2 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: albusurile se bat spuma foarte bine, se adauga zaharul in ploaie si se continua baterea, se adauga faina si nuca. Se coc doua foi in tava (pe hartie de copt), se desprind calde de pe hartie si se taie in 3 pe lungime.

2. Crema: galbenusurile se fierb (pe baie de abur) cu laptele si zaharul. Cand se ingroasa se da la rece. Separat se freaca margarina Unirea, 1/3 din crema fiarta se amesteca cu 1/3 din margarina si o esenta de vanilie.

3. Restul de margarina si crema se amesteca cu cacaoa si o esenta de rom. Se pun intre foi si se da la rece.


Retete similare