Prajitura cu foi de bezea si cu crema

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      nuca
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 800 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul(500 g ), si apoi nuca. Din acesta compozitie se fac doua foi. Se pot face foile si separat din cate 6 oua, se pune in tava cu hartie unsa si tapetata cu faina, cuptorul sa fie la 180 - 200 grade, se baga tava, iar foile sa fie mai mult uscate.

2. Crema se face in felul urmator: se freaca galbenusurile cu 16 linguri zahar, si se pun 6 linguri de faina apoi 500 g de lapte se amesteca bine urmand a se pune pe foc amestecanu-se continu pana se face o ciulama groasa, se adauga si esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand sa racit se alifiaza cu cele doua pachete de margarina unirea.

3. Aceastacrema se pune intre foi si se baga la congelator. Se poate taia si pe jumatate.


Retete similare