Prajitura cu foi de napolitana

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 cana      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 700 grame      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 300 grame      faina
  • 16 buc      oua

Mod de preparare

1. Ingrediente: 8 oua, 500 g zahar, o cana de nuca pisata, o cana de rahat cubulete, o cana stafide, o margarina unirea, o esenta de vanilie, un praf de copt, 300 g faina. Albusurile se bat cu 300 g de zahar pana se intareste compozitia, se adauga faina putin cat putin, praful de copt stins in suc de lamaie sau otet. Se adauga nuca pisata, rahatul cubulete si stafidele. Se amesteca totul si se toarna in tava unsa, pe care se pune hartie de copt. Se lasa la cuptor 25-30 minute, pana cand se aureste.

2. Crema: se face din 8 galbenusuri si cu 200 g zahar, se incalzeste intr-o oala cu fund dublu margarina Unirea taiata cubulete ca sa nu se arda. Se adauga galbenusurile cu zahar si se face o crema mai groasa, cat sa nu curga.

3. Se pune prima foaie de napolitana si se intinde peste ea o jumatate din cantitatea de crema, apoi se pune blatul si cealalta jumatate din crema, a 2 a foaie de napolitana si dupa preferinta se poate orna cu ciocolata alba/neagra de menaj.


Retete similare