Prajitura cu foi napolitana

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      rahat
  • 1 cana      nuca
  • 2 lingurite      cacao
  • 2 cana      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 8 albusuri se bat spuma apoi se adauga 1 cana de zahar. Se bat cu mixerul la viteza maxima pana se obtine bezeaua. Apoi se adauga 1 cana de faina care se inglobeaza usor cu ajutorul unui tel in forma de para. Se adauga apoi 1 cana cu nuca taiata si rahatul taiat feliute subtiri. Miezul de nuca poate fi usor uscat in cuptor iar rahatul se taie mai bine daca nu este foarte proaspat si daca cutitul folosit pentru taiat se da din cand in cand prin faina.

2. Dupa ce toate aceste ingrediente se amesteca bine se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor, la foc potrivit, pana cand blatul se rumeneste.

3. Crema: 8 galbenusuri, 1 cana de zahar si 125 g margarina UNIREA, se amesteca la foc mic, incontinuu, pana ce se obtine o crema. Dupa ce s-a racit putin se adauga cacaua si esenta de rom. Pe o tava se aseaza foaia de napolitana, se pune jumatate din crema, se pune blatul apoi cealalta jumatate de crema si iarasi foaie de napolitana. Se lasa cam o ora dupa care poate fi servita. Pofta buna!


Retete similare