Prajitura cu foi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 750 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 500 grame faina se cern si se adauga intr-un castron. Se adauga pe rand margarina Unirea Original topita, ouale batute spuma cu zaharul si drojdia. Se lasa sa se odihneasca coca 5 minute dupa care se imparte in 3 parti si se coc pe fundul tavii la foc potrivit timp de 10 minute fiecare foaie.

2. Crema se prepara astfel: Laptele se pune pe foc si cand a fiert se ia de pe foc si se adauga 250 grame faina amestecand incontinuu,de preferat cu telul sa nu se formeze cocoloase.se pune pe foc adauganduse si cacao pana se leaga compozitia. Crema se da la rece si cand s-a racit se adauga esente si zahar vanilat.

3. Peste prima foaie se adauga jumatate de crema, se adauga si a doua foaie si jumatatea cealalta de crema si apoi ultima foaie peste care se pune o tava cat sa preseze putin si se da la rece. Dupa cateva ore prajitura se taie si se rade ciocolata deasupra.


Retete similare