Prajitura cu foi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar pudra
  • 2 linguri      ulei
  • 30 grame      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 17 linguri      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 800 ml      lapte
  • 23 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile: 11 linguri de zahar, 11 linguri de lapte, 1 ou, 1 lingurita de amoniac stinsa cu otet, cacao, faina, unt, 1/2 pachet margarina Unirea. Se bate albusul, apoi se adauga zaharul pana devine consistent si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se framanta totul si se imparte in 2. Pe fundul unei tavi se intinde o parte si se baga la cuptor avand grija sa nu se arda. Apoi se coace si cealalta parte.

2. Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 7 linguri de faina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si apoi faina si galbenusurile. Se coace la cuptor, in functie de cuptorul fiecaruia astfel incat sa nu se arda.

3. Crema: 1/2 kg lapte se amesteca pe foc mic cu 5 linguri de faina, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Separat 1 pachet de margarina Unirea, 250 g zahar pudra, zahar vanilat. Se freaca margarina cu zaharul pudra si cu cele 2 pliculete de zahar vanilat si se ia o lingura din compozitia de pe foc, se amesteca pana totul devine omogen. Se adauga si restul de mai sus pana cand se incorporeaza. La final se pune o foaie, apoi crema impartita in doua, blatul, iar crema si ultima foaie. Deasupra se poate pune ciocolata, sau glazura. Pofta buna!


Retete similare