Prajitura cu foi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma cu o cana zahar, se adauga faina treptat, apoi rahatul taiat cubulete mici si trecut prin faina cu miez de nuca, se amesteca usor pentru a se pastra si tapata. Se introduce la cuptor timp de 30-40 min.

2. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul, cacao, apa, faina, margarina si esenta de rom, se pun pe foc si se amesteca in continuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit.

3. Se aseaza o foaie de napolitana, dupa care se pune o jumatate din crema, blatul de albusul cu rahat, apoi restul de crema si, la final, o foaie de napolitana. Peste prajitura se pune o greutate cu un prosop ud; se lasa la rece si apoi se taie bucati.


Retete similare